måndag 6 september 2010

Polenta

Polenta är majsmjöl som kan användas till gröt, puddingar och bröd. Den kan även stekas i bitar och ätas som en maträtt med till exempel en sallad till. Polentan här i bilden åt vi med en tomat-och feta sallad och några sojakorvar till. Det som blev över fick bli en matlåda till i morgon med en böngryta från frysen som tillbehör.
Jag kokade upp 7 ½ dl buljong, 1 msk rapsolja, 1 tsk salt och lite grovmalen svartpeppar. Sedan vispade jag 1½ dl polenta i det kokande vattnet och kokade gröten i ca 5 minuter i medelvärme.
Efter kokningen hällde jag gröten i en bakplåtspappersklädd form och lät gröten stelna i en timme. Sedan skar jag gröten i skivor som jag stekte i rapsolja. På de varma stekta bitarna strödde jag riven parmesan på.2 kommentarer:

Fifi sa...

Åh, vad kul med en ny blogg! Jag ser fram emot att hitta matig inspiration här, för även om jag äter kött, så lagar jag mycket vegetarisk mat.

Jag ska köra Friskis & Svettis yoga lite då och då tror jag, mest för att mjuka upp kroppen lite mellan de hårdare träningspassen. Om jag börjar gilla yoga skulle jag dock kunna tänka mig att prova på någon annan form!

Mollys Blog sa...

Lät rktigt gott, vill jag testa...kommer att sakna alla dina snygga klädbilder men kommer garanterat att hänga här =)