onsdag 15 september 2010

Vegetarisk Chili con carne


Chili con carne utan kött heter egentligen Chili sin carne, men eftersom jag använder sojafärs ("sojakött") i denna recept så kallar jag rätten för vegetarisk Chili con carne. I receptet använder jag färdigtkokta bönor i burk men ganska ofta kokar jag bönorna själv, det kräver lite planering och tar lite tid men blir både billigare och miljövänligare.

4 dl sojafärs
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk olja
4 dl krossade tomater
1 brk kidneybönor
1 brk svarta bönor
3 tsk chilipulver
salt efter smak
1 msk tomatpuré

Skala och hacka löken och vitlöken, och fräs de mjuka i oljan i en gryta.
Lägg i sojafärsen sojafärsen och stek i medelvärme.
Tillsätt krossade tomater.
Skölj bönorna och låt de rinna av, blanda bönorna i grytan.
Krydda.
Låt koka i ca 5 min.

Servera med ris och sallad.
Eller med bara bröd, det funkar bra det med.

3 kommentarer:

Erika sa...

Det där ser smaskigt ut!

Sv. Tack =)

Lisa sa...

det är himla gott. himla längesen jag åt det nu bara dock.

Erika sa...

Ja, när jag gick i högstadiet så var det inne med rutiga skjortor. Jag hade flera stycken minns jag =)