tisdag 19 oktober 2010

Quornrisotto

1 gul lök
2 dl långkornigt ris
2 msk olja
5 dl vatten
1 buljongtärning eller motsvarande

4 dl quornbitar
1 röd paprika
6-10 champinjoner
2 msk margarin


1. Skala och finhacka löken.
2. Fräs lök och ris i oljan i en kastrull i ca 3 min.
3. Häll på vatten och lägg i buljongtärning.
4. Koka under lock på svag värme i ca 20 min.
5. Strimla paprikan och skiva champinjonerna.
6. Stek quornbitarna i margarinet i en stekpanna på medelvärme.
7. Lägg i grönsakerna och fräs i ca 3 minuter till.
8. Blanda riset med det frästa på stekpannan.
9. Nu är risotton klar för att serveras!

3 kommentarer:

Lisa sa...

åh vad gott. måste laga detta någon dag!

Fifi sa...

Det där ser smarrigt ut, bra malådemat också.

Oj, då är han stor ju! Men jag kan tänka mig att ens barn alltid är små i ens egna ögon ändå.

Mollys Blog sa...

Mmm, ser jättegott ut! =)