söndag 3 oktober 2010

RatatouilleJust nu är det säsong för auberginer och zucchini. I veckan lagade jag lasagne med skivad aubergine i, en slags moussaka-lagagne kan man väl kalla det. I dag kokade jag en jättestor gryta ratatouille. En del av ratatouillen åt vi med färst ost-tortellini, en del frös vi in.

Jag har ingen recept, men så här gjorde jag.
Jag hackade en rödlök och en klyfta vitlök. Tärnade 3 paprikor, en stor zucchini och en stor aubergine. Alla dessa grönsaker fräste jag i cirka 5 minuter i rapsolja, i en gjutjärnsgryta. Sedan tillsatte jag en burk krossade tomater och kokade ratatouillen i en halvtimme i medelvärme under lock. Kryddade gjorde jag med aivar, tomatpure, chilipasta, paprikapulver, salt och peppar.

Det blev jättegott!

5 kommentarer:

Glamour-Och-Fläskpannkaka sa...

ser så gott ut!

Fifi sa...

Mmm, det där ska jag nog testa på i helgen! Tack för tipset!

Erika sa...

Det ser gott ut!

Mollys Blog sa...

Mmm, det ser verkligen jättegott ut!

Fifi sa...

Det där var ett grymt bra tips, det blev mumsigt värre! tack!