onsdag 24 november 2010

Röd linssoppa


4 potatisar
1 gul lök, en bit purjolök eller 2 charlottenlökar
2 klyftor vitlök
3 dl röda linser
1 msk rapsolja
12 dl vatten
1 buljongtärning eller motsvarande
2 msk tomatpure
paprikapulver, salt och peppar

1. Skala, skölj och tärna potatisen.
2. Skala och hacka löken och vitlöken.
3. Skölj linserna i en sil.
4. Fräs löken och vitlöken i olja i en kastrull.
5. Lägg i potatis, linser, vatten och buljongpasta/-tärning i kastrullen.
6. Koka på medelvärme under lock tills linserna är mjuka, ca 20-25 min.
7. Smaksätt med tomatpure, paprikapulver, salt och peppar.
8. Servera med citronklyftor. Pressad citron är jättegott i soppan.

Inga kommentarer: