söndag 12 december 2010

Rahka - den finskaste av alla finska efterrätter?



1 dl vispgrädde
1 brk lätt Kesella (kvarg)
3 dl bär
socker och vaniljsocker efter smak

Vispa vispgrädden.
Blanda i Kesella och bär (tinade om du använder frysta).
Smaksätt med socker och vaniljsocker.

Jättegott!

Vill du ha en proteinrik och nyttig mellanmål?
Blanda Kesella och bär, ingen grädde eller socker.

4 kommentarer:

Nick sa...

Ser klart finskt ut. Men väldigt gott också, å andra sidan. Undrar om man vågar testa detta som svensk?

John sa...

Tack för detta recept!!

Eekka sa...

Hei Maikka, katsoin järkyttävän dokumentin teollisuus-ja koe-eläimien kohtelusta. Rupean yhä enemmän kallistumaan vegeruan puoleen. Eli taidanpa vierailla jatkossa tiheämmin blogissasi. T: Eekka

Marikka sa...

Moikka Eekka!
Vegeruuan teko on helppoa kun siihin tottuu, ja kun löytää kaupat missä myytään sopivia ruokaaineita.