Sidor

lördag 22 januari 2011

Päron-äppelpaj


Denna knäckiga paj räcker bra till 4-6 personer. Jättegod till fikat men även som efterrätt till en soppmiddag. Du kan servera den med vaniljsås eller -glass, men jag förderar vaniljgräddfil till.

1 kg päron och äpplen blandat 
150 g smör eller margarin
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
2 msk mjölk e

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skala, kärna och skiva päronen och äpplena tunt. Lägg fruktskivorna i en smord ugnssäker form.
3. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser.
4. Fördela smeten over fruktskivorna.
5. Ställ i ugnen i ca 30 min till pajen är gyllenbrun och knäckig.

Servera med vaniljgräddfil (5 dl gräddfil smaksatt med socker och vaniljsocker)

4 kommentarer:

Fifi sa...

Tack! Själv tycker jag inte att magen känns så stor, men jag tycker att den är väldigt fin!

Jag skulle tycka det var kul att fortsätta att läsa Magistrabloggen, så om du vill får du hemskt gärna maila lösenordet till mig!

Jag förstår att du inte vill att dina elever läser bloggen, min mardröm är att klienter från jobbet hittar min, det skulle kännas fruktansvärt.

sofia_rosenqvist@hotmail.com

IngelaMollly sa...

Mmm så gott, måste helt klart testas!

IngelaMollly sa...

Hade missat att det behövs lösen till din andra blogg, den vill jag jättegärna fortsätta att följa.

mallis sa...

mm vad gott! det måste jag prova!

Jag vill gärna också läsa den andra bloggen fortfarande :)