tisdag 22 februari 2011

Dhal med potatis


Ingredienser:
1 rödlök
6 potatisar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 msk riven, färsk ingefära
1 tsk cayennepeppar
2 tsk koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk malen kanel
4 dl röda linser
1 brk krossade tomater
1 brk kokosmjölk
2 dl vatten
salt efter smak
saft av en lime

Gör så här:
1.Skala lök, potatis och vitlök. Hacka löken, skär potatisen i bitar och finhacka vitlöken.
2.Skölj linserna och låt rinna av.
3.Fräs lök och vitlök i oljan i svag värme i några minuter.
4.Rör ned ingefära, cayennepeppar, koriander, kummin och kanel. Låt fräsa en liten stund.
5.Tillsätt sedan krossade tomater, kokosmjölk, vatten, linser och potatis.
5.Rör om ordentligt.Låt det koka under lock i medelvärme i 20 - 25 minuter. Rör om då och då.
6.Smaka av med salt och limejuice.

Denna dhal går bra att servera med bara bröd.
Även råris eller matvete är gott att äta till.

2 kommentarer:

Elena sa...

Lät gott! :)

Anonym sa...

Hade tänkt testa det här i kväll - låter så tokigt gott, och alla ingredienser finns redan hemma. Nu så!