fredag 18 februari 2011

Mascarponemousse med citronsmak


En enkel och jättefräsch avslutning på en måltid, helst en italienskt inspirerad sådan.

Ingredienser:
250 g mascarpone
2 dl lemoncurd

Blanda ihop mascarpone och lemoncurd.
Fördela moussen i 4-6 glas, beroende på hur stora portioner du vill ha.

Jag använde en hemlagad lemoncurd som vi fått i present, men det går att köpa färdigt på burk. Eller varför inte göra en egen med hjäp av receptet här.

3 kommentarer:

Fifi sa...

Mm, det där måste ju vara helt fantastiskt!

Vegetarisk Vardag sa...

Hej Marikka! Snart är det påsk och vi på Vegetarisk Vardag tänkte sätta ihop en fullständigt hönsfjädrad och äggstra festsprakande påskbordspost med tips från flera gröna bloggare där ute. Vill du vara med? Hör av dig med ett av dina bästa påskrecept till pask@vegetariskvardag.se (självklart creddar vi och länkar till din blogg under receptet). Trevlig vår!

Rolf sa...

Detta blev nyårsefterrätten och frukostefterrätten på nyårsdagen. Supergott!