söndag 27 februari 2011

Matkasse från Framtidens mat, del 1

Vår första färdiga matkasse någonsin levererades till dörren av en glad bud klockan 17.00 idag. Men att vi skulle få en veckomatkasse hem märktes tydligt redan tidigare - när jag veckohandlade. På vanliga fall handlar vi både frukost, middagar, toapapper och dylikt en gång i veckan. Det blir väldigt mycket att både bära och dra med "dramaten" när man inte har bil, även när man bara är två personer i familjen. Denna gång blev det inte så mycket att bära eftersom vi behövde bara frukostmat. Inte behövde vi planera någon veckomatsedel heller, det kändes lite skönt faktiskt.

Veckomatsedeln kändes lagom varierad, och maten i den är tillräckligt proteinrik. Tofu, linser, nötter, bönor, ägg och sojakött ingick som proteinkällor i denna veckas matsedel. Plus mjölkprodukter. Matvarorna kom bl a. från Kung Markatta, Santa Maria, Risenta och Arla. En hel del av varorna var ekologiska och KRAV-märkta.

Sambon har redan lagat en av rätterna: Omelett med champinjonsstuvning och tomat-bönsallad. Maten lyckades bra, och den var god. Portionerna däremot kändes lite små. Maten skulle räcka för fyra personer, men vi två åt upp det mesta av maten. Vi fick lite omelett och sallad över, men inte tillräckligt för en lunch. Nu är vi ganska stora i maten, och för en småbarnsfamilj med två små barn hade middagen troligtvis varit lagom stor.

Vi är nöjda så här långt, och vi ser framemot morgondagens rätt som är stekt tofu.

Inga kommentarer: