lördag 26 februari 2011

Vi testar vegetarisk matkasse


Hos oss brukar vi planera en veckomatsedel på söndagarna och därefter handla mat för hela veckan. Ett system som fungerar bra, och sparar både tid och pengar. Men trots att jag arbetar som hemkunskapslärare, eller kanske just därför, har vi börjat tröttna på våra egna matideér och recept. Så vi bestämde oss för att prova matkasse med färdig veckomatsedel.

Eftersom vi ville ha en vegetarisk matkasse blev det hela lite knepigare än vad jag hade trott. När jag började googla på matkassar visade det sig att det fanns en uppsjö med företag som levererade matkassar. Det finns kassar för fyra eller två personer, för tre eller fem middagar, high fat low garb -kassar, kassar för de som gillar "traditionell mat", ecokassar, GI-kassar med färdiglagade rätter och så vidare. Vegetariska kassar hade få företag att erbjuda, jag hittade två i Stockholmsområdet, Framtidens mat och Food Agent Stockholm. Linas matkasse hade på sin femdagars kasse en vegetarisk rätt, vilket kan väl ses som ett steg i rätt riktning när det gäller miljö, men det var knappast till någon tröst för mig som inte äter kött överhuvudtaget.

Till slut beställde jag en matkasse hos Framtidens mat som levererar "vanliga" och vegetariska veckokassar. I morgon söndag kommer första leveransen. En annan positiv sak med företaget var att man kunde beställa enstaka kassar utan bindningstid, men att även regelbundna leveranser erbjöds för den som så ville.

Jag kommer att återkomma till matkassen, och skriva vad vi tycke om den och hur recepten fungerade. Både för mig som är van matlagare, och till och med undervisar matlagning, och för sambon som definitivt behöver ett bra recept när han arbetar i köket.

Lite senare under våren funderar jag att testa den vegetariska matkassen från Food Agent Stockholm.

Uppdatering:
Här skriver jag lite mer om hur vi tänkte kring matkassen och länkar även till andra inlägg om det.

5 kommentarer:

FredrikC sa...

Hej! Numera finns flera vegetariska matkassar. Själv testar jag just nu Ecivivas vegetariska matkasse: http://www.ecoviva.se/Vara-matkassar/vegetarisk-matkasse och är mycket nöjd! Rekommenderas!

Marikka sa...

Tack för tipset!

Strawberry Passion sa...

Hej! Tack för bra information om vegetariska matkassar! :)

Anonym sa...

Hej
Har nu varit inne på bloggen minst 10 ggr- vill veta ditt omdöme med Framtidens mat! Nu!

Marikka sa...

Hej Anonym!
Jag svarar lite sent med jag har skrivit mer om matkassen under länken "vegetarisk matkasse" kolla där. Numera beställer vi matkasse från Gröna Kassen.