onsdag 30 mars 2011

Dhal med garam masala



Jag testade att koka dhal med garam masala efter att en elev, eller hans mamma egentligen, tipsade om kryddan när jag frågade om hur de lagade sin dhal. Min kryddpåse köpte jag i en asiatisk affär i Fittja, så det är möjligt att den kryddblandningen smakar lite annorlunda än garam masala av andra märken. Jag lade i lite extra koriander, även det efter rekommendation av samma elev. Gott blev det.

Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 tsk koriander
2 msk garam masala
1 tsk cayennepeppar
4 dl gröna linser
1 brk tomater
1 brk kokosmjölk
2 dl vatten
salt efter smak

Gör så här:
1. Skala lök och vitlök. Hacka löken och finhacka vitlöken.
2. Skölj linserna och låt rinna av.
3. Fräs lök och vitlök i oljan i svag värme i några minuter.
4. Rör ner kryddorna. Låt fräsa en liten stund.
5. Tillsätt tomater, kokosmjölk, vatten och linser. Rör om ordentligt.
6. Låt det koka under lock i medelvärme i 30 - 45 minuter. Rör om då och då.
7. Smaka av med salt.

Inga kommentarer: