onsdag 2 mars 2011

Kebab av vegefärs

400 g vegefärs (1 pkt), upptinad
1 röd eller gul lök
2 msk chutney
2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken.
Blanda alla ingredienserna till en jämn massa i en bunke
Forma till 12 stycken kebab. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i ca 20 minuter.
Servera med bröd, sallad och tsatsiki, eller med matvete och tillbehör som jag gjorde.

Obs! Vegefärsen får ingen speciell färg vid tillagningen. Pensla med ägg om du önskar dig mer färg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag undrar vad det är för färs du använt i rätten!?

Med vänlig hälsning,
Jocke

Marikka sa...

Hej! Det är vegefärs av Hälsans kök, den hittar du i frysdisken. Bilden på kartongen hittar du även här: http://marikkasvegetariska.blogspot.se/2011/06/vegefarsbiffar-fyllda-med-feta.html
Förlåt att jag svarade så sent! Hälsningar Marikka