fredag 4 mars 2011

Matkasse från Framtidens mat, del 2

Nu har vi hunnit laga fyra av de fem rätterna i veckans matkasse. Jag har lagat tre av rätterna och sambon en, ugnsomeletten. Recepten har varit lätta att följa, och rätterna enkla och snabba att tillaga. Vi har, förutom ugnsomeletten, ätit tofu med vitkål och bönor, pasta med pesto & creamfraiche & valnötter och dhal med nanbröd. I kväll blir det den sista maträtten från veckans kasse: tacos med sojafärs. Alla måltider har även innehållit grönsaker, frukt eller sallad till.

I vissa rätter har jag valt att ändra kryddningen lite. I dhal-receptet bytte jag 3 msk gurkmeja mot 2 msk curry eftersom gurkmeja inte ger någon smak, bara färg. För övrigt var dhal-receptet bra, och riktigt god eftersom den innehöll en kruka färsk koriander. Tofureceptet innehöll strösocker, alldeles för mycket socker enligt vår mening. Annars gillade vi sättet hur tofun tillagades i receptet, den blev god.

Den vegetarisk matkassen, precis som andra matkassar, förutsätter att du har kryddor, vinäger och olja hemma. En familj som vill testa på vegetariska recept, och inte har lagat så mycket vegetariskt förr, kan behöver komplettera sitt kryddförråd. För jag tror inte att alla har sesamfrön, spiskummin och gurkmeja hemma. Det jag inte hade räknat med var att vi förväntades att ha pasta hemma, att pastan till pastamiddagen inte kom med matkassen. Det borde den ha gjort, tycker jag.

Vi är väldigt nöjda med matkassen i stort, och har redan beställ en ny kasse från Framtidens mat till slutet av månaden. Maten/måltiderna i kassen var relativt lika maten vi äter på vanliga fall. Den stora behållningen var de lite annorlunda tillagningsätten i matrecepten, från vår perspektiv sätt, och själva tjänsten med hemleverans, planering och recept.

Inga kommentarer: