fredag 29 april 2011

Ugnsomelett med grön sparris - 2 port.


Det närmar sig sparrissäsong, och den gröna sparrisen är min favorit eftersom den är så enkel att tillaga. Den är jättegod att ha i risotto, eller som tillbehör till vilken maträtt som helst. Här serverar jag sparrisen med en ugnsomelett, en annan rätt som är enkel att tillaga.

Ingredienser:
Olja eller margarin till pannan
2 sojakorvar (jag använde sojachorizo)
4 ägg
8 msk vatten
salt, vitpeppar och paprikapulver efter smak

Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva sojakorven och stek den skivade korven i olja eller margarin.
Ta pannan från värmen, smörj kanterna ordentligt om du har en gjutjärnpanna som du kan stoppa in i ugnen, annars få du smörja en ugnsäker form och lägga korven i den.
Vispa samman ägg, vatten och kryddor.
Häll i omelettsmeten på korven i ugnsformen.
Grädda i ca 15 minuter tills omeletten har stelnat.
Koka sparrisen under tiden i lättsaltat vatten i ca 5-10 minuter.

3 kommentarer:

Vegetarisk Vardag sa...

Smaskens i ordets verkliga bemärkelse. Sparris hälsar, för övrigt.

Fifi sa...

Sparris äter jag på tok för sällan!

Tack! Den tapeten satt i lägenheten när vi flyttade in.

Fifi sa...

Ja, när Niklas väl är ledig är han ju hemma i två veckor, så då får vi ju verkligen mycket tid tillsammans. Och jag kommer ju att vänja mig vid att vara själv med Elly, hittills har det faktiskt gått över förväntan!