fredag 20 maj 2011

Bulgursallad med kikärtor och halloumiost

























För sådär tio år sedan lärde mina dåvarande kollegor Katta och Ann-Sofi mig att tillaga sallad på couscous, kikärtor, persilja och citron. Denna sallad är en variant av den, men rätt så annorlunda ändå.
Bulgursalladen passar bra som ensamrätt eller som tillbehör till grillad, eller som en maträtt till en buffé. Jag har blandat in halloumin, men grillar man så kan man tillaga salladen i förväg utan halloumi och grilla halloumin sedan under grillningen.

Ingredienser:
3 dl kokt bulgur fullkorn (ca 1 dl okokt)
1 brk kikärtor
4 stora tomater
ca 50 g ruccola
en knippe persilja (fryst funkar också)
1 rödlok eller ½ purjolök
2 halloumiostar
Saft ev 1 citron
salt och peppar efter smak


Gör så här:
1. Koka bulgur efter anvisningarna i förpackningen.
2. Skölj kikärtorna.
3. Tärna tomaterna, hacka löken och persiljan.
4. Blanda bulgur, kikärtor, tomater, ruccola, persilja och lök en skål.
5. Häll på pressad citronsaft, salta och peppra.
6. Skiva halloumin och stek den i medelvärme, gärna i en grillpanna.´
7. Blanda halloumin i salladen.

2 kommentarer:

Fifi sa...

Jätteintressant kommentar, jag måste nog skriva ett inlägg om det, men kort sagt tror jag att det handlar om rollen "kvinnan". Att det ingår att en kvinna ska kunna föda barn utan att bli för trött, utan att ge upp och att det är "fult" att erkänna att man inte orkar, att det bara är "dåliga" kvinnor som gör det. Usch, det är hemskt egentligen, för skammen gör det ju bara ännu värre!

Tina sa...

Jag testade detta recept idag, riktigt gott måste jag säga. Tack för tipset :)