måndag 23 maj 2011

Quorngryta med rabarber


Detta är ett recept i min smak, snabb att förbereda och god att äta!

Det är säsong för rabarber nu, men jag äter sällan sötsaker och har haft svårt att finna användningsområden för rabarber. Rababerchutney är gott, och enkelt att koka, men jag använder inte chutney så mycket heller. Efterfrågade pickipicki om mattips med rabarber i, och hon tipsade om en gräddig kycklinggryta. Jag äter inte kyckling, men inspirerad blev jag, och hittade på ett recept och tillagade en quorngryta med rabarber.

Du behöver:
8 quornfileér, kan vara frysta
1 purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
200 g champinjoner, skivade
3-4 mindre stjälkar rabarber, skalade och skivade
grovmalen svartpeppar, salt, paprikapulver
2 dl sojagrädde eller matlagningsgrädde
1-2 dl vatten

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Lägg alla ingredienserna i en ugnssäker gryta, grädda i 30-40 minuter under lock eller under aluminiumfolie om lock saknas. Smaka av innan servering.

Servera med matvete eller kokt potatis.

1 kommentar:

tina sa...

Toppen, kul att det blev gott!