fredag 6 maj 2011

Sparrisrisotto





Denna recept innehåller både champinjoner och sparris, det går helt utmärkt att utesluta champinjonerna men ta då gärna en extra knippe sparris till.

Ingredienser:
4 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
ca 200 g champinjoner
en knippe grön sparris
4 dl arborioris
ca 1 l buljong (alt 1 l vatten och en buljongprodukt)
peppar (salt)
riven parmesan
hackad persilja (fryst går bra)

1. Skala och finhacka löken och vitlöken.
2. Skiva champinjonen och skär sparrisen i bitar. Lägg "sparrisknopparna" åt sidan.
3. Fräs all lök i olja i en gryta.
4. Tillsätt riset, champinjonerna och sparrisen (dock ej knopparna).
5. Låt fräsa en stund tills riset är glansigt.
6. Häll på hälften av buljongen (eller hälften av vattnet och en buljongprodukt).
7. Rör om och koka i svag medelvärme.
6. Späd med mera buljong när den kokar in. Rör om då och då.
7. Fortsätt tills riset är färdigt.
8. Rör i sparrisknopparna i slutet.
9. Krydda med peppar och salt om det behövs.
10. Strö på riven parmesan och hackad persilja innan serveringen.

Inga kommentarer: