söndag 5 juni 2011

Pasta för två


Dagens lunch blev till med inspiration av det som fanns i kylskåpet. En kantbit parmesan, creame fraiche som riskerade att bli gammal, en bit purjo, en halv paprika och en ask champinjoner. Kryddade såsen med lite dijonsenap i slutet, supergott och enkelt.

Du behöver:
8 dl pasta
½ purjolök
2 klyftor vitlök
en ask, ca 200 g, champinjoner
½ paprika
1 brk creame fraiche
salt peppar och dijonsenap till kryddning
olja till stekning

Gör så här.
Sätt på pastavatten, och koka pastan under tiden du gör såsen.
Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Stek i medelvärme.
Skiva campinjonerna, lägg i stepannan med löken och fortsätt att steka grönsakerna.
Strimla paprikan och lägg i stepannan och stek nåra minuter till.
Blanda creame fraiche med grönsakerna i pannan.
Om såsen känns för tjock kan du tunna ut den med lite vatten.
Krydda med salt, peppar och dijonsenap.(Du kan använda någon buljongprodukt också, men var försiktigt med saltet i så fall).

Servera med kokt pasta och riven parmesan.

1 kommentar:

Fifi sa...

Det är både gott och smidigt att göra pastasåser på lite grönsaker och creme fraiche!

Det finns en hel del snobbiga personer här i Götet också vill jag lova, så det där är nog inget som är exklusivt för Sthlm!