torsdag 23 juni 2011

Vegetarisk "köttfärspaj"


Pajdeg:
50 g margarin
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl vatten

Fyllning:
200g vegefärs, quornfärs eller sojafärs, tinad
1 tsk rapsolja
ca 1 dl pimiento oliver
2 dl creme fraiche
2 ägg
1 krm salt
2 krm vitpeppar
2 krm paprikapulver
1 msk senap (kan uteslutas)
1 dl riven ost

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda mjölet och bakpulvret i en bunke.
Finfördela margarinet med fingertopparna i mjölet till en grynig massa.
Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en pajform.
4. Stek den vegetariska färsen i lite rapsolja.
5. Skiva oliverna.
6. Lägg vegofärsen och olivskivorna i pajdegsformen.
7. Blanda ihop creme fraiche, ägg, salt, peppar, paprikapulver, senap och riven ost.
8. Häll smeten på pajen.
9. Grädda pajen tills fyllningen stelnat och ytan fått fin färg, ca 30 min.

Inga kommentarer: