torsdag 21 juli 2011

Brownies


Dessa brownies är supergoda och enkla att baka. De är kompakta, halvmjuka och påminner mig lite om chokladpraliner i smaken. Det blir 8-12 stycken stora eller 24-32 stycken små brownies av denna sats. Jag skär mina till små eftersom de är så mäktiga, man kan ju alltid ta två bitar om man är sugen på mer. Servera som fikabröd eller som efterrätt med stark kaffe och en liten calvados. Förvara i kylskåp, går bra att frysa också.

Ingredienser:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Ta fram en liten rektangel ugnsform (ca 20 cm gånger 25 cm) och lägg bakplåtspapper i formen.
3. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme.
4. Rör i strösocker i smör-chokladsmeten.
5. Blanda ner vetemjöl, bakpulver (blandat i en del av vetemjölet) och ägg i smeten.
6. Bred ut smeten i ugnsformen. Klipp ut den delen av bakplåtspappret som sticker ut mycket.
7. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
8. Låt svalna. Skär i bitar.

Originalreceptet kommer från någon bakbok jag hade på jobbet för länge sedan, vilken kommer jag inte ihåg eftersom jag har ändrat på receptet lite och skrivit om den.

Inga kommentarer: