torsdag 7 juli 2011

Husmorssysslor


På gården i vår bostadsförening växer det både svarta- och rödavinbär. De röda är nu mogna och fina, men ingen plockar de och till slut äter fåglarna upp bären. Vår ordförande uppmanade mig att ta vara på bären, vilket jag har gjort även om jag inte plockat alla som finns. En del har jag rensat och fryst in för att baka finska pajer av senare i höst. Jag funderade jag på att koka vinbärsmarmelad men eftersom vi inte ens ätit upp plommonmarmeladen jag kokade för två år sedan kändes det meningslöst. Så nu testar jag på att göra rödvinbärsvinäger. Enligt "Annas mat" ska bären ligga i vinägern i två månader och sedan ska det silas. Det ska bli spännande att smaka på vinägern i höst. Jag gjorde två olika sorter, vitvinsvinäger och äppelcidervinäger. Funderar på att smaksätta med lite honung när jag silat bort bären.

Inga kommentarer: