lördag 13 augusti 2011

Gröt med banan och ingefära

I Soul Kitchen i Rethynon fick vi en god havregrynsgröt med banan och ingefära i till frukost. Att koka banan i gröten hade jag inte ens tänkt på tidigare, den blir mycket godare så än vad den blir om man skivar på bananen efteråt. Den gröten vi fick på Kreta var kokad i mandelmjölk, men min variant har jag kokat i vatten och lagt till lite rågflingor som jag gillar.

2½ dl havregryn
½ dl rågflingor
5½ dl vatten
1 krm salt
2 skivade bananer
1 msk grovriven färsk ingefära

Koka upp alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka i svag värme i ca 3-5 minuter. Servera med solroskärnor.

2 kommentarer:

Erika sa...

Den verkar god, ska spara receptet och göra den någon gång. Kul med varianter på gröt =)

Sv. tack så mycket!

Fifi sa...

Jag tycker det är jättegott att ha i banan, äpple och russin från början så att det får koka med. Jag brukar smaksätta med kanel, men ingefära lät ju väldigt gott!

Ja, det är inte klokt vad fort hon växer, snart börjar hon skolan ;)