lördag 20 augusti 2011

Pesto med hasselnötter och färska tomater




Jag hade tänkt laga pasta med pesto av soltorkade tomater och mandel till lunch, men till min förvåning hade vi varken soltorkade tomater eller mandel hemma. Lösningen blev pesto av färska tomater och hasselnötter. Räcker till 2-3 portioner pasta.

Ingredienser:
3 medelstora tomater i bitar
1 tsk tomatpuré
3 tsk hackad basilika, färsk eller fryst
2 krm salt
2 krm vitpeppar
½ dl hasselnötter
1-2 klyftor vitlök
½ dl riven parmesan
2 msk olivolja

Lägg alla ingredienser i en skål.
Mixa till en jämn sås (förkläde rekommenderas!).
Servera med pasta.

Det fina fotot på tomaterna tog min sambo på Kreta i sommar.

1 kommentar:

Fifi sa...

Häftigt att det går att göra pesto på färska tomater. Pesto i alla dess former är ju så gott!

Ja, har man barn med på en parmiddag blir det automatiskt lite mer avslappnat.