torsdag 22 september 2011

Lingonchutney



Jag hittade en påse med förra årets lingon när jag rotade i frysen. Eftersom vi äter väldigt sällan sylt men chutney då och då testade jag att koka chutney av dessa lingon. Det blev bra. 

12 dl lingon
1 hackad röd lök
1 hackad gul lök
1-2 msk grovriven färsk ingefära
6 dl strösocker
2 tsk kanel
1 tsk röda chili flingor
2 tsk salt
2 msk ättiksprit (24%)
0.5 dl vatten

Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Koka på svag värme under lock i cirka 50 minuter, rör om då och då.
Häll i rena glasburkar, sätt på locket direkt.
Förvara i kylskåp.

Chutneyn är ganska rinnig när den är varm men den stelnar när den svalnar.

Gott att servera som tillbehör, jag använder chutney som ingrediens i kebab. 

Inga kommentarer: