söndag 11 september 2011

Pad Thai med tofu



200 g nudlar (risnudlar men även äggnudlar funkar om du äter ägg)
400 g tofu
0,5 dl soja
0,5 tsk salt
2 msk honung
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
200 g färska böngroddar
2 msk olja
1 krm röd chili
1 dl hackade salta jordnötter
1 lime i klyftor


  1. Koka nudlarna efter anvisningarna i förpackningen.
  2. Skiva tofun och fräs den i sojan i en stekpanna. Tillsätt salt och honung. Ställ åt sidan.
  3. Woka strimlad purjolök, hackad vitlök och böngroddar i oljan tills de är lagom mjuka.
  4. Tillsätt den röda chilin, nudlarna och tofun, hetta upp.
  5. Smaka av, och smaksätt med chili/peppar och salt om det behövs.
  6. Servera med hackade jordnötter och limeklyftor.



1 kommentar:

Fifi sa...

Älskar phad thai! Har aldrig gjort med tofu dock.