onsdag 19 oktober 2011

Gryta med quornfileer, svamp och lingon



Denna gryta är enkelt att tillaga och enligt min mening en av de godaste maträtter som man kan göra av quornfileer. En riktigt höstgryta eftersom den innehåller både svamp och lingon. Räcker till fyra riktigt stora portioner eller till sex lite mindre dito.


12  quornfileér, kan vara frysta
1 liten purjolök, strimlad
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
300 g svamp, skivas vid behov (jag använde trattkantareller och champinjoner)
1-2 dl lingon
1 msk dijonsenap
1,5 tsk salt
2 tsk peppar
4 dl sojagrädde eller matlagningsgrädde
1 dl vatten

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. 
Lägg quornfileer, purjolök, svamp och lingon i en ugnssäker gryta. 
Blanda senap och kryddorna med grädden och vattnet, häll över. 
Grädda i 40-50 minuter under lock. 
Smaka av innan servering.

Servera med ris, matvete eller kokt potatis.

2 kommentarer:

Kristofer sa...

Fantastiskt gott men svampen och lingonen.

Anonym sa...

Jag la till lite lök, rosmarin och grönpeppar efter att ha provlagat en annan gång. Blev mer viltkaraktär då.