söndag 19 augusti 2012

Dadelbollar, en variant av chokladbollar



Häromdagen åt jag jättegoda veganbollar på restaurang Chutney och blev sugen på att göra egna dito. På jakt efter goda chokladbollsrecept hittade jag detta recept på Millas hälsoblogg, dessa dadelbollar är ganska lika men jag har ändrat lite i receptet.

Observera att du behöver en stavmixer med en stark motor när du mixar degen. Min gamla trotjänare med en motor på 280 W fick vila tre gånger innan degen var slät, hade jag kört mixern utan vila hade motorn blivit bränd. Nu har vi beställt en ny stavmixer med en motor på 750 W för att slippa detta problem i framtiden.

Du får cirka 12 stycken goda dadelbollar av denna deg.

Du behöver:
15 färska dadlar
125 g mjölkfritt margarin
4 msk kakao
1 msk konjak (kan ersättas med kaffe)
4 dl havregryn
rörsocker strö

Kärna ur dadlarna. Lägg de urkärnade dadlarna, margarin i bitar, kakao och havregryn i en bunke. Mixa till en slät massa/deg. Forma degen till bollar och rulla dem i rörsocker. Lår kallna i kylskåpet innan servering.


4 kommentarer:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Använder också mycket fäska dadlar då jag gör chokladbollar. Jättegott att blanda hackade nötter, riven kokos, kakao och färska dadlar!

Millas Hälsoblogg sa...

Vad kul att du provat dessa godingar :)

b sa...

hur HÄRLIG är inte din blogg!

tack för all inspiration och alla recept.

Marikka sa...

Tack b!