torsdag 9 augusti 2012

Zucchiniplättar


1 zucchini, ca 300 g
2 dl vetemjöl
0,5 dl kornmjöl
0,5 tsk salt
5 dl mjölk/havremjölk
3 ägg
olja eller margarin till stekning


Grovriv zucchinin.
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i äggen och hälften av mjölken till en slät smet, vispa i resten av mjölken. Blanda i den rivna zucchinin.
Stek till pannkakor eller plättar i medelvärme.
Servera med keso och lingonsylt.

4 kommentarer:

Millas Hälsoblogg sa...

Vilka spännande plättar spara receptet detta måste jag prova:)

Anonym sa...

Jag minns inte hur jag ramlade över din blogg men efter första gången för länge sedan är jag positivt helt fast. Alla dina recept och din mat du lagar är helt i min smak. Mitt stora problem är att jag lider av en ätstörning som gör mig begränsad i vad jag får äta och inte äta. Ibland fantiserar jag att äta samma mat som du gör. Visst kan jag äta mycket men har svårt att själv ta mig för att handla och laga till saker. Det är lättare att äta med vänner och gå ut och äta. Har du förresten tips på bra restauranger i Stockholm? Jag gillar själv Hermitage och Hermans. Tack för att du delar med dig av din mat.

Marikka sa...

Hej anonym!
Kul att du gillar mina recept. För riktigt länge sedan var jag själv en riktigt matvägrare, som liten år jag bara gröt och mosad potatis av fri vilja och som tonåring levde jag på rågbrödsmackor med ost. Mitt tips är att välja ut ett begränsad antal maträtter som du kan tänka dig att äta på egen hand och göra en storkok på de, frysta in och värma vid behov. För äter man dåligt är man inte så krävande på variation, säger min erfarenhet iaf. Själv levde jag på pasta bolognese i evigheter när jag började äta regelbundet, ensidigt men det var en bra början då och bättre än inte äta alls.

Jag äter ute relativt ofta och gillar Légumes på Hornsgatan, Chutney på Katarina bangata, i Hornstull gillar jag Babel Deli, Indian Queen och Nana Thai food (där alla rätter går att få mer tofu även om det inte står i menyn). Är man i Fittja kan man äta riktigt bra lunch på Mångkulturellt centrum.

Marikka sa...

De ovanstående restaurangtipsen är alla Stockholmstips ;)