onsdag 12 september 2012

Linsgryta med ingefära


Denna linsgryta är en perfekt matlådegryta eftersom den smakar ännu godare dagen efter. Tillaga den i en järngryta eller i en wokpanna. Receptet räcker till fyra portioner och serveras gärna med ris.

Ingredienser:
4 dl gröna linser
7 dl vatten
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 bit ingefära (jag använde en bit cirka 5 gånger 5 cm)
en bit purjolök
3 msk spiskummin
1 msk malen koriander
1 tsk cayennepeppar
1 brk hela tomater
2 tsk salt
1 dl kokosmjölk

Gör så här:
Skölj linserna och koka de i vatten tills de är mjuka. Spara spadet, en stor del av smaken finns i den.
Finhacka ingefäran, vitlöken och purjolöken.
Fräs löken och kryddorna i oljan.
Tillsätt tomaterna och linserna med spad. Koka i cirka fem minuter.
Späd ut med kokosmjölk och med lite vatten om det behövs. Koka upp och servera.

1 kommentar:

Millas Hälsoblogg sa...

Vad gott kul med gröna linser och ingefära:)