måndag 22 oktober 2012

Linsrisotto


Ingredienser:
1 gul lök
2-3 klyftor vitlök
0,5 dl olivolja
2 dl röda linser
4 dl risottoris (avorioris)
drygt en liter buljong (vatten och buljongprodukt)
salt och nymalen svartpeppar efter smak
1 dl riven parmesanost

Hacka löken och vitlöken. Fräs löken mjuk i olivoljan. Under tiden skölj linserna i en sil.
Tillsätt riset och fräs det i oljan med löken.
Tillsätt linserna och en liter buljong.
Koka i medelvärme tills riset och linserna är mjuka. Medan risotton kokar, rör om då och då, och tillsätt mera buljong/vatten vid behov. Smaka av med salt och svartpeppar innan servering.
Strö på riven ost.

1 kommentar:

Fifi sa...

Jag har tänkt att laga både mer risotto och mer linser framöver, så den här måste jag prova!