onsdag 24 juli 2013

Paj med spenat och gorgonzola




Hittade tre, varav två öppnade, påsar fryst bladspenat i vår överfyllda frys. Så det fick bli spenatpaj till middag idag. 

Pajdeg:
1 dl gramhamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 dl rapsolja
3 msk vatten

Fyllning:
2 dl gräddfil
2 ägg
300 g tinad fryst bladspenat (om du använder färsk ta lite mer)
75 g tärnad gorgonzola (kan bytas mot riven parmesan)
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
½ tsk paprikapulver

1.     Sätt ugnen på 200°C.
2.     Blanda mjöl, olja och vatten i en bunke. Arbeta ihop till en deg.
3.     Tryck ut degen i en pajform med cirka 20 cm diameter.
4.     Förgrädda pajdegen i 5 minuter.
5.     Blanda gräddfil, ägg, spenat, ost och kryddorna väl i en bunke.
6.     Fördela fyllningen i pajskalet.
7.     Grädda i cirka 25-30 minuter, tills fyllningen stelnat och pajen fått färg.




Inga kommentarer: