Sidor

onsdag 25 september 2013

Helvegetarisk tacopaj med avokadoröra



Denna paj är enkel & snabb att tillaga och den innehåller varken mjölkprodukter eller ägg. En lättare alternativ till den här tacopajen som jag också gör ibland. Det går bra att använda färdigblandad tacokrydda i fyllningen men jag gör alltid en egen eftersom jag tycker att den är mycket godare. Receptet till tacokryddan hittar du här och till avokadoröran här nedan.

Deg
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
¾ dl rapsolja
½ dl vatten

Fyllning
400 g mjuk tofu
1½-2 msk tacokrydda
1 tsk salt
en ask (200g) körsbärstomater

Sätt ugnen på 200°C.
Arbeta ihop alla ingredienserna i degen till en degboll. Tryck ut degen i en pajform (diameter ca 25 cm). Förgrädda degen i 5 minuter.
Blada tofun med tacokryddan och saltet. Bred ut blandningen på den förgräddade pajdegen.
Dela körsbärstomaterna i två delar och lägg på pajen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt pajen ”vila” i cirka fem minuter innan servering.

Servera med sallad, majschips och avokadoröra.

Avokadoröra
3 mjuka avokadon
1 liten klyfta vitlök
1 krm cayennepeppar
1 krm salt

Mixa slät med en stavmixer.


Inga kommentarer: