fredag 18 april 2014

Smått och gott om Paris


Under vår sista semesterdag i Paris besökte vi en traditionell fransk restaurang som heter Bouillon Chartier vilken vi hade fått tips om. Det var verkligen värt ett besök. Miljön var fantastisk, priserna bra och stämningen mycket speciell. Vi fick sitta bredvid två franska farbröder som åt en fyrrätters lunch med vin, bara det var en upplevelse för oss nordbor. Den vegetariska maten däremot var ingen upplevelse, den var enbart proteinfattig och smaklös. Vi åt en tomatsallad till förrätt, en vegetarisk tallrik till varmrätt (bestående av pasta med tomatsås, en kokt potatis, stekta champinjoner och kokta haricots verts) och avslutade med en äppelkompott. Äppelkompotten var frisk och god och trots att maten i sig var intetsägande gillade vi som sagt upplevelsen av att ha ätit där.

En annan restaurang som på sätt och vis kan kallas traditionell är Paris första vegetariska restaurang Le Grenier de Notre-Dame.  Grenier de Notre Dame serverar vegetarisk, vegansk och makrobiotisk mat. Vi åt var sin veganrätt och tyckte att maten var god. Miljön däremot var lite tråkig och den smala spiraltrappan till övervåningen måste vara knepig för äldre personer att ta sig upp för. Men restaurangen är värt ett besök, inte minst om man bor i närheten.

Den godaste sojalatten vi någonsin druckit fick vi på  Le Café Tabac på Montmartre. Liten men trevlig lokal där det även serveras matiga mackor.


Under vår första kväll i Montmartre hittade vi en bar som vi bara älskade, Chez Camille. Sedan besökte vi den varje kväll, förutom måndag då den var stängd. Deras mojitos är jättegoda och som groggvirke använder de Perrier vilket jag tycker är väldigt lyxigt. Trevlig personal, blandad publik men med betoning på unga hipsters.

Mera om vegetariska och veganska restaurangen har jag skrivit här och här.

Inga kommentarer: