lördag 12 april 2014

Tre veganska restauranger i Paris

Sambon och jag precis kommit hem från en liten resa i Paris. Vi lyckades hitta trevliga restauranger och åt riktigt bra under hela resan, helt vegetarisk/veganskt dessutom. Jag skriver här om de tre restauranger som vi gillade allra mest, men kommer snart att även skriva om andra trevliga ställen vi besökte och lägga allt under länken Paris.

Gentle Gourmet, Café Paris

24 bd de la Bastille, metro Bastille
tel. 01 43 43 48 49 (bordsreservation behövs)
Gentle Gourmet är min absoluta favorit av alla de restauranger vi besökte i Paris. Vi hittade hit tack vare den trevliga receptionisten Guilia på vårt hotell, hon tipsade om detta ställe eftersom hon själv äter här ofta. Restaurangen serverar endast veganmat och vilken mat: helt fantastisk! Menyn innehåller lite lyxigare rätter än vad man brukar få i de flesta vego-restauranger, men även pizza (med vegusto-ost). Det är tydligt markerat vilka rätter som är sojafria och vilka som är glutenfria, bra för de som undviker sådana livsmedel. Förrätterna var mycket goda och fint upplagda, jag åt "Salade kale" och sambon "Soupe asperges", och vi var båda mycket nöjda. Till varmrätt åt sambon "Yakatori seitan" och jag "Tagiatelles primavra avec gluten", riktigt gott även det. Efterrätterna här är helt fantastiska och fint upplagda. Vi testade "Bavarois du joir" och "Brownie", sagolikt goda båda två. 

Det är värt att nämna att restaurangen inte serverar alkohol, men vill du dricka vin till maten får du gärna ha med eget till restaurangen. Vi hade vin med oss tack vare tipset vi fick när vi bokade bord. Däremot har restaurangen många alkoholfria drinkar på sin meny, så gott att dricka kan man få även utan eget vin. Prisnivån var riktigt bra med tanke på hur fint och gott allting var. Vi två åt en trerätters var för cirka 75 € allt som allt.

East Side Burger

60 Boulevard Voltair, metro Ambroise (precis vid uppgång/sortie 4)East Side Burger är en vegansk snabbmatsrestaurang som har öppet 12.00-20.00. Restaurangen har goda burgare och trevlig atmosfär, personalen är både trevlig och kunnig. Lokalen är liten med cirka tjugo sittplatser en trappa ner och några bord på trottoaren. Serverar softdrinks och öl, samt efterrätter. 

Tien Hiang

14 rue Bichat, metro GoncourtTien Hiang är en enkel vegansk vietnamesiskt restaurang. Sambon älskade både maten och atmosfären här, jag gillade den men var inte lika lyrisk som han. Bra priser och mycket lokala kunder (vi var faktiskt de enda turisterna där under lunchen).

Inga kommentarer: