söndag 5 oktober 2014

Fafás, och kanske den godaste falafeln i HelsinkiFafa's är en liten restaurangkedja i Helsingfors som serverar falafel i många olika versioner och fyllningar. Augergin, halloumi, olivpasta, matbucha, saltgurka och kål är några av tillbehören, förutom de vanliga gurka, tomat och hummus. Enligt sin egen hemsida serverar de stadens bästa falafel, och denna snabbmatsrestaurang verkar vara ganska känd eftersom vi besökte restaurangen "Fafa´s Iso Roba" (Iso Roobertinkatu/Stora Robertsgatan 2) på rekommendation av en hängiven köttätare. Nu serverar Fafa's även kyckling men de har fått sitt renommé just på grund av sin goda falafel. Lokalen på Iso Roba var liten, med endast ett fåtal sittplatser, och verkade mycket välbesökt. Trots att flertalet besökare tog med sig maten var det svårt att få sittplats och restauranglokalen kännes väldigt liten och trång. Som tur var lyckades vi få plats vid ett bord utomhus, för falafeln vi åt var riktigt god. Min falafel "Kukkakaali"(blomkål) innehåll, förutom falafel, blomkål, tahini och tabule. Sambon åt en "Falafel  & halloumi" som även innehöll sallad, tabule, matbucha och tsatsiki. 

Är du ute efter en prisvärd och god snabbmatsmåltid är Fafa's ett bra ställe att besöka. Vi kommer garanterat att besöka Fafa's igen när vi besöker Helsingfors. Vill du däremot sitta i lugn och ro och äta och umgås i lite finare omgivning bör du bege dig någon annanstans. För Fafa's är just en snabbmatsrestaurang, och inget annat. 

Fafa's är också restaurangen som orsakat mig mitt livs största språkpanik. Eftersom jag talar finska beställde jag på finska, och till min förvåning svarade personalen på engelska. En kort stund trodde jag att min finska ansågs dålig, tills jag förstod att personalen var engelsktalande.

2 kommentarer:

Hovkonditorn sa...

Fafas har väldigt goda falafel och där var jag också i sommar :)

Marikka sa...

Ja, riktigt goda, trevligt med riktigt bra falafel till skillnad från tråkiga och torra falafeln många gatuhak serverar.