onsdag 1 april 2015

Chokladkaka med tofu


Den här chokladkakan är både ägg- och mjölkfri. Jag använde björksocker/xylitol som sötning, men det går utmärkt att baka kakan med vanlig strösocker också. Kakan är bakad med vanlig fast tofu, så använder du den lite mjukare silkentofu kan du eventuellt behöva minska yoghurtmängden lite.

Ingredienser:
150 g mjölkfri margarin
200 g tofu
2 dl xylitol (björksocker) eller 2,5 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2 msk sirap
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 1 dl sojayoghurt naturell

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 C. Smörj och mjöla en pajform med med ca 25 cm i diameter.
Smält margarinet.
Mixa alla ingredienserna förutom vetemjöl, bakpulver och sojayoghurt till en slätmassa med en stavmixer.
Blanda vetemjöl och bakpulver, blanda i smeten.
Tillsätt yoghurt.
Häll smeten i en smord och mjölad form.
Grädda i cirka en halvtimme.

Låt svalna och servera med sojavisp/vispgrädde och tinade bär.

Inga kommentarer: