fredag 9 oktober 2015

Matlådemat, nudelsallad för en


Nudelsallad är en snabb och lättlagad rätt som passar bra som matlåda. Jag lagade den här salladen med broccoli och edamamebönor. Vill du ha en matigare sallad kan du tillsätta tofu i tärningar, sesamtofun passar bra till tycker jag.

Förutom marinaden behöver du 80-100 g nudlar, jag använde risnudlar, och valfri mängd broccoli och edamamebönor.

Gör så här:
1. Blanda marinaden i en rymlig bunke.

Marinad:
1 msk olivolja
1 tsk tamari
Saften av en halv lime
Några droppar agavesirap eller honung
1 krm salt
1 krm peppar
En nypa cayenne
1 tsk riven ingefära
1 msk sesamfrön 

2. Koka nudlarna och grönsakerna.
3. Skölj nudlarna i kallt vatten.
4. Blanda nudlarna och grönsakerna i marinaden.
5. Lägg i en matlåda eller ät direkt. Gott både som kall eller ljummen rätt.

Inga kommentarer: