onsdag 2 mars 2016

Bakad potatis med tofuröra


Att baka potatis tar lite tid i ugnen men själva arbetsinsatsen är väldigt liten. Med en tofuröra som fyllning får du en lättlagad, proteinrik och riktig god måltid. Den här fyllningen är vegansk och varm. Vill du göra flera fyllningar hittar du recept på två kalla vegetariska röror här.

Ingredienser
8 mellanstora potatisar
1 liten lök
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1 tsk curry
400 g tofu naturell
2,5 dl (en tetra) sojagrädde
salt och peppar

Gör så här
Värm ugnen till 200 grader. Skölj potatisarna och baka de i ugnen i cirka en timme.  Ingen folie behövs, det är helt onödigt. Tillaga fyllningen när potatisarna börjar bli mjuka.

Tofuröran tillagas så här:
Hacka löken & vitlöken och fräs dem mjuka i oljan tillsammans med curryn. Smula i tofun och tillsätt sojagrädden. Krydda med salt och peppar. Klart!

När potatisarna är mjuka och klara efter cirka en timme i ugnen, kryssa dem på ovansidan med kniv och tryck ihop från sidorna. Servera med tofuröran och gärna med sallad eller råkost som tillbehör.

Inga kommentarer: