torsdag 8 december 2016

Julmat


Mer jul än så här har vi inte hunnit med i år, och kommer inte hinna heller innan dagarna före julafton, men här kommer lite länkar till "juliga" recept från tidigare år. För tre år sedan skrev jag lite om vilken julmat kan man servera för en vegetarian. Det är roligt att se att det som var svårt att få tag på för bara tre år sedan, som vegokorv utan ägg och sojavisp, numera tillhör det vanliga utbudet i de flesta livsmedelsbutiker.

På vårt julbord kommer det att finnas bönbullar, sojakorv, morotslåda, tofupaj (denna recept är en god bas om du utesluter tacokryddan och lägger till någon grönsak), ärtpesto, kokt potatis, brysselkål och sallader av röd- och grönkål. Ris à la Malta lagar vi med havremjölk och sojavisp.

Några andra söta julrecept:
Veganska lussebullar
Lussebullar med kvarg och ägg
Pepparkakor
Dadlar med salta mandlar
Havrebollar

God jul!

Inga kommentarer: