söndag 5 februari 2017

Grön smoothieskål



Den senaste tiden har vi allt oftare börjat äta smoothie bowls till frukost. Jag förbereder dem kvällen innan genom att lägga allt utom vätskan i en mixerkanna som får stå i kylskåpet över natten. Under den stressiga morgonen är det sedan snabbt och enkelt att bara att hälla i vätskan och köra med mixern tills smoothien är slät. Den här smoothieskåls-smoothien är grön trots att den innehåller en hel del jordgubbar som ger en fräsch smak.

Rceptet räcker till två riktigt rejäla smoothieskålar eller 2-3 lite mindre. Servera med müsli/granola och bär.

Du behöver:
2 små eller 1 stor avokado
1 äpple
225 g frysta jordgubbar
50-75 g fryst bladspenat
1 msk hackad ingefära
1-2 msk valfri proteinpulver
1 tsk spirulina
4 dl mandelmjölk

Gör så här:
Skala och kärna ur avokadon, skär äpplet i bitar, skala och hacka ingefäran. Lägg alla ingredienserna i en mixerkanna och mixa smoothien slät.

Inga kommentarer: