Sidor

lördag 22 januari 2011

Päron-äppelpaj


Denna knäckiga paj räcker bra till 4-6 personer. Jättegod till fikat men även som efterrätt till en soppmiddag. Du kan servera den med vaniljsås eller -glass, men jag förderar vaniljgräddfil till.

1 kg päron och äpplen blandat 
150 g smör eller margarin
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1½ dl vetemjöl
2 msk mjölk e

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Skala, kärna och skiva päronen och äpplena tunt. Lägg fruktskivorna i en smord ugnssäker form.
3. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser.
4. Fördela smeten over fruktskivorna.
5. Ställ i ugnen i ca 30 min till pajen är gyllenbrun och knäckig.

Servera med vaniljgräddfil (5 dl gräddfil smaksatt med socker och vaniljsocker)