Sidor

måndag 4 januari 2016

Äggfria plättar med quinoa



Vi får ofta lite potatis, ris, quinoa eller matvete över från våra middagar, och jag försöker så gott det går använda dessa överblivna tillbehör till nya rätter. Överbliven potatis blir en god potatissallad med iMat fraîche som dressing och matvete blandar jag ofta i matiga sallader till lunchlådan. Ris och quinoa passar bra som bindemedel i bön- och linsbiffar. Denna gång blev det väldigt mycket quinoa över så jag använde den till matiga quinoaplättar.
Dessa plättar är passar bra till matlådan eller som utflyktsmat. Servera dem gärna med rårivna rotfrukter och en bönsallad till. Även keso passar bra till, men då är rätten inte helvegetarisk länge.

Ingredienser:
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
3 dl kokt quinoa
4 dl mandelmjölk 
200 g naturell tofu
1 tsk salt
Rapsolja till stekning

Gör så här:
Mixa alla ingredienser förutom quinoan till en slät massa, tillsätt quinoan.
Stek i rapsolja i medelvärme. Använd en plättpanna om du äger en, annars klicka flera små plättar i en större stekpanna.