tisdag 21 januari 2014

Grön ärtsoppa av frysta ärtor

Egentligen gillar jag den gröna ärtsoppan av torkade ärtor mycket mer, men denna soppa är mycket snabbare att tillaga och därför en bra vardagssoppa.

Uppdatering: Soppan är ganska tunn, så om du vill ha en tjockare och matigare soppa minska vattenmängden till 7 dl.

Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
500 g frysta ärtor (= 1 l) 
1 l vatten (eller 7 dl för tjockare soppa)
1 msk buljong (jag använder Renée Voltaires)
0,5 dl havre- eller sojagrädde
Salt och peppar efter smak

Gör så här:
Hacka löken och vitlöken, fräs i olja. Tillsätt vatten, ärtorna och buljong. Koka upp och låt koka i några minuter. Mixa slät med stavmixer. Tillsätt grädde. Smaka av med salt och peppar.  

Servera med pumpakärnor (gärna rostade), färskpressad citronsaft och bröd med hummus.

Inga kommentarer: