söndag 26 mars 2017

Picklade grönsaker



Picklade grönsaker är gott och ha i kylskåpet eftersom de passar som tillbehör till det mesta. Jag använde blomkål och broccoli i detta recept, men du kan med fördel byta en del av grönsakerna till morotsstavar, lök eller vitlök om du vill. Detta recept innehåller endast lite socker, jag tycker att det är godast så. Picklade grönsaker håller i ett par veckor i kylskåpet, och är godast att servera först när de har fått stå i kylskåpet över natten. 

Du behöver:
1 blomkål 
1 broccoli
2,5 dl vittvinsvinäger
2,5 dl vatten
1 msk strösocker 
1 tsk oregano (vanligt torkad funkar bra)
en burk på 1 liter (eller två halvliters burkar) med lock

Tvätta grönsakerna. Skär blomkålen och broccolin i buketter. Lägg grönsakerna i burken/burkarna. Koka upp vatten, vinäger och socker i en kastull så att sockret smälter. Smula i oreganon. Häll vätskan på grönsakerna och tryck ihop dem lite. Låt svalna och ställ sedan burken/burkarna i kylskåpet. Låt stå i kylskåpet i minst 8 timmar. Servera!


1 kommentar:

Millas Hälsoblogg sa...

Spännande att göra picklade grönsaker. Det har jag inte testat själv:)
Ha det gott
Kram Milla