500 g tagliatelle (gärna fullkorn)
2 dl hasselnötter
1 liten purjolök
1 msk olivolja
2 burkar cream fraiche 15%
½ dl vatten
(2 vitlöksklyftor)
färsk basilika
salt
grovmalen svartpeppar
Koka pastan under tiden du tillagar såsen.
Hacka hasselnötterna grovt. Skölj och strimla purjolöken. Finhacka vitlöken. Fräs purjo- och vitlöken mjuk i olivoljan i en kastrull. Tillsätt cream fraiche, vatten och de hackade hasselnötterna.
Krydda med salt och peppar. Låt småkoka i några minuter. Hacka basilikan under tiden.
Blanda i basilikan. Servera med såsen blandat med tagliatelle.
4 kommentarer:
verkar gott och enkelt :).
åh det där ser gott ut! (:
Tack för din underbara blog med vegetarisk mat. I kväll har jag kopierat en hel del av recepten. Har varit vegetarian i över tjugo år och behöver lite nytt tänkande.
Kram Eva Agnes
Mm, det där ser krämigt och gott ut, måste testas!
Ja, det är Blåvitt så det smäller om det, fattar inte att N som är urgöteborgare inte har tänkt på det innan...
Skicka en kommentar