200 g nudlar (risnudlar men även äggnudlar funkar om du äter ägg)
400 g tofu
0,5 dl soja
0,5 tsk salt
2 msk honung
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta
200 g färska böngroddar
2 msk olja
1 krm röd chili
1 dl hackade salta jordnötter
1 lime i klyftor
- Koka nudlarna efter anvisningarna i förpackningen.
- Skiva tofun och fräs den i sojan i en stekpanna. Tillsätt salt och honung. Ställ åt sidan.
- Woka strimlad purjolök, hackad vitlök och böngroddar i oljan tills de är lagom mjuka.
- Tillsätt den röda chilin, nudlarna och tofun, hetta upp.
- Smaka av, och smaksätt med chili/peppar och salt om det behövs.
- Servera med hackade jordnötter och limeklyftor.
1 kommentar:
Älskar phad thai! Har aldrig gjort med tofu dock.
Skicka en kommentar