Sidor

fredag 28 september 2012

Helvegetariska / veganska bönbiffar


Jag brukar ha ägg i mina bönbiffar men denna gång ville jag laga bönbiffar utan ägg. De lyckades, vetemjölet och rapsoljan visade sig att binda ihop smeten riktigt bra. Jag använde egenkokta bönor men bönor i tetra fungerar precis lika bra.

Ingredienser:
7 dl kokta svarta bönor 
2 vitlöksklyftor
1 liten lök
5 msk vetemjöl
4 msk rapsolja
2 krm vitpeppar
2 krm paprikapulver
1 tsk salt
rapsolja till stekning

Lägg 2 dl av de svarta bönorna åt sidan. Mixa alla andra ingredienserna till en slät massa i en matberedare eller med en stavmixer. Rör i de sparade bönorna. Forma till platta biffar (rulla de först till runda bollar och platta de sedan), fastnar smeten i i fingrarna blöt händerna med kallt vatten. Stek i medelvärma i rapsolja.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad skulle man kunna äta dessa med?ris?bulgur?:)

Marikka sa...

Jag äter de till allt möjligt: risotto, bulgur, pastasallad, potatis eller i bröd med sallad och dressing. Hummus och sås av gräddfil/vegan dito passar bra till.