Sidor

fredag 15 november 2013

Kikärtscurry


Jag kokade kikärtscurry efter Anna Bergenströms recept i "Annas mat". Rutiga kokboken behöver jag inte, det är Annas mat som är min grundkokbok. Där hittar jag alltid någon idé eller recept när idéerna tryter. Curryn blev stark och god. Jag serverade den med svart ris, men den funkar även med matkorn, bulgur eller bröd som tillbehör. Här nedan kommer receptet, där jag gjort vissa mindre ändringar från originalreceptet.

Ingredienser
6 dl kokta kikärtor (2 burkar)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 stort äpple (syrlig)
1 banan
1,5 msk curry
2 tsk paprikapulver
2 msk tamari (eller annan sojasås)
2 msk tomatpuré
1 burk körsbärstomater

Gör så här
Skala och hacka gul lök och finhacka vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med curry och paprikapulver i en gryta. Skala och tärna äpplet & skiva bananen under tiden. Lägg i frukterna i lökröran i grytan. Tillsätt tamari och körsbärstomaterna. Koka i ca 30 minuter. Lägg i de kokta kikärtorna (avsköljda om du använder konserverade) och tomatpuré. Koka upp och smaka av. Servera.

1 kommentar:

Millas Hälsoblogg sa...

Mums älskar både kikärter och curry:)