Jag kokade kikärtscurry efter Anna Bergenströms recept i "Annas mat". Rutiga kokboken behöver jag inte, det är Annas mat som är min grundkokbok. Där hittar jag alltid någon idé eller recept när idéerna tryter. Curryn blev stark och god. Jag serverade den med svart ris, men den funkar även med matkorn, bulgur eller bröd som tillbehör. Här nedan kommer receptet, där jag gjort vissa mindre ändringar från originalreceptet.
Ingredienser
6 dl kokta
kikärtor (2 burkar)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 stort äpple
(syrlig)
1 banan
1,5 msk curry
2 tsk
paprikapulver
2 msk tamari
(eller annan sojasås)
2 msk tomatpuré
1 burk
körsbärstomater
Gör så här
Skala och hacka
gul lök och finhacka vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med curry och
paprikapulver i en gryta. Skala och tärna äpplet & skiva bananen under
tiden. Lägg i frukterna
i lökröran i grytan. Tillsätt tamari och körsbärstomaterna. Koka i ca 30
minuter. Lägg i de kokta kikärtorna (avsköljda om du använder konserverade) och
tomatpuré. Koka upp och smaka av. Servera.
1 kommentar:
Mums älskar både kikärter och curry:)
Skicka en kommentar