Sidor

torsdag 14 december 2017

Grönkålspaj, vegansk


Denna paj kan du äta varm, ljummen eller kall. Jag tycker den är godast som kall. Pajen är vegansk/helvegetarisk. Äggstanningen är ersatt med en fyllning av silkentofu och Oatly påMackan. Pajen passar bra som tillbehör till julbordet eller kan serveras som en egen rätt med en sallad till.

Pajdeg:
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
3/4 dl rapsolja
ca 1/2 dl kall vatten

Fyllning:
300 g grönkål
1/2 dl rapsolja
300 g silkentofu (mjuk tofu)
1 brk (150 g) Oatly på Mackan mjukost(eller någon annan mjölkfri mjuksost)
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk vitpeppar
1-2 dl riven veganost

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 °C.
Blanda mjölen och oljan, tillsätt vatten tills degan känns lagom och kan formas till en boll som håller ihop. Tryck degen i enpajform. Förgrädda degen i cirka 5 minuter.
Sänk ugnstemperaturen till 200 °C.
Ta bort de tjocka stjälken och grovhacka grönkålen. Fräs grönkålen i olivolja tills den har blivit mjuk (då har grönkålen minskat i volym minst till hälften).
Mixa silkentofu, mjukosten och kryddorna med en staxmixer. Blanda denna fyllning medd grönkålen och fyll pajskalet med denna röra. 
Riv osten och strö på pajen.
Grädda i cirka 30 minuter. 

1 kommentar:

Anonym sa...

The sport is popular in casinos worldwide partially as a result of|as a result of} its rules are relatively 바카라사이트 simple and easy-to-understand. However, roulette provides a stunning stage of depth for severe betters. Before putting it all on black, learn the basics of this thrilling sport by reading the detailed instructions in this article under the leap.